Alles wat je moet weten over gezonde hapjes voor je baby

hapjes baby

Het is belangrijk dat je kindje een goede en verantwoorde voeding krijgt. Door te kiezen voor gezonde en diverse Hapjes baby weet je zeker dat deze de benodigde bouw- en voedingsstoffen binnen krijgt. Je kan voor je Hapjes baby kiezen voor biologisch geteelde groenten en fruit. Zo weet je zeker dat je kindje zijn essentiële vitaminen en mineralen binnen krijgt om goed te kunnen groeien. Door te kiezen voor de juiste hapjes voor je baby en kindje zorg je dat zijn smaak goed ontwikkelt word waardoor deze ook op latere leeftijd makkelijker gezond eet. Door te kiezen voor smakelijke babyvoeding leg je hierdoor de best mogelijke basis. Door te kiezen voor gezonde babyvoeding zonder toevoegingen weet je zeker dat deze niet eeuwig zijn bewerkt voordat ze gegeten worden. In dit verwerkingsproces gaan vele voedingsstoffen en vitaminen verloren en wordt er suiker en zout aan toegevoegd om de smaak beter te maken. In dit artikel lees je alles over gezonde hapjes voor je baby.

De eerste oefenhapjes

Op de leeftijd van 4 tot zes maanden kan je beginnen met het geven van de eerste kleine hapjes. Deze hapjes vervangen niet de borstvoeding of flesvoeding. Je kan bijna alle gezonde etenswaren geven zoals groente, fruit, aardappelen, vis en pap. Je begint met 1 of 2 keer per dag 3 of 4 lepeltjes. Hiermee ga je door tot je kindje de leeftijd van 8 maanden bereikt. Hierna vervangt de vaste voeding steeds meer de flesvoeding of borstvoeding. Je merkt vaak aan je kindje vanzelf wanneer deze klaar is voor zijn eerste hapjes. Dit zie je al snel als hij het voedsel uit je mond kijkt of constant smakkende geluidjes maakt. Je moet ervoor zorgen dat je kindje goed rechtop zit en goed kan slikken. Vanaf de leeftijd van 6 maanden zijn oefenhapjes ook echt nodig naast de flesvoeding of borstvoeding die je geeft.

Wat zijn de beste oefenhapjes

Je kan bijna alle gezonde voeding aan je kindje geven die je zelf ook eet. Dit eten prak je en geef je op een lepeltje. Vlees of vis kan je bakken en fijn malen. Om te beginnen is eten met een zachte smaak het beste zodat er geen heel groot verschil is tussen de zoete smaak van flesvoeding of borstvoeding. Voorbeelden hiervan zijn banaan, meloen, peer, perzik, bloemkool, pompoen, worteltjes, broccoli, doperwtjes en boontjes. Tussen de 4 en 6 maanden kan je ook brood geven zonder korst, maar pas zodra hij gewend is iets grovere hapjes te eten. Vanaf 7 maanden geef je brood met een korst zodat hij leert kauwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *