Zoekmachine adverteren: waarom en hoe

U heeft vast wel eens van seo gehoord: de afkorting voor search engine optimization. Middels deze strategie kunt u ervoor zorgen dat u makkelijker te vinden bent via Google, wat voor meer websitebezoekers zorgt en tot meer omzet zal leiden. Maar bent u ook al bekend met sea? Sea is de afkorting voor search engine advertising, oftewel zoekmachine adverteren. Lees hier meer over deze online marketing strategie. Wat houdt het in en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen?

Zo werkt zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren houdt in dat u adverteert binnen Google. Doet u dit goed, dan zorgt dit net zoals een optimale seo voor een hogere ranking in Google-resultaten. Centraal bij zoekmachine advertenties staat het bereiken van de juiste doelgroep. In dit geval is dat de doelgroep van uw bedrijf. Door u direct tot de juiste (potentiële) klanten te richten, kunt u heel effectief zorgen voor meer omzet en zichtbaarheid. Maar niet alleen de focus op de doelgroep is van belang; ook de inhoud van de advertenties is een essentieel element van succesvolle Google-advertenties. Wat ten eerste belangrijk is, is bijvoorbeeld het gebruik van de juiste zoekwoorden. Heeft u bijvoorbeeld een online personal trainingbedrijf, dan dient u te zorgen voor advertenties die gebruik maken van veel gebruikte zoekwoorden binnen uw doelgroep. Denk hierbij aan woorden zoals “snel afvallen” of “persoonlijk trainingsschema spiermassa”. Vervolgens dienen deze zoekwoorden gebruikt te worden in de advertenties, met een pakkende boodschap en een zogenaamde call to action zoals “Bekijk het aanbod nu!”. Dit alles moet de Google-gebruiker prikkelen om op uw advertentie te klikken en tot aankoop over te gaan. 

Laat het zoekmachine adverteren doen door een zoekmachine marketing bureau

Zoals u hierboven kunt lezen komt er vrij veel kijken bij zoekmachine adverteren. Het is niet iets dat men als leek vrij gemakkelijk doet, althans niet als het uw doel is om maximaal succes te oogsten. Schakel dus vooral een zoekmachine marketing bureau in. Zij zijn gespecialiseerd en ervaren in deze kunst, en kunnen u helpen met effectieve advertenties. Zij kunnen bijvoorbeeld een tijdelijke promotie opzetten om meer klanten te trekken. Ook krijgt u hierbij inzicht in wat het rendement is van een specifieke advertentie, door de kosten en de opbrengsten met elkaar te vergelijken. Zo ziet u direct wat het effect is van een actie of advertentie. Zoekmachine adverteren kan heel laagdrempelig: kies bijvoorbeeld voor een eenmalige actie om het eens uit te proberen, zodat u gelijk weet of het voor uw bedrijf rendabel is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *