Hoe werken familieopstellingen in Den haag?

Familieopstellingen Den Haag

Heb jij soms het gevoel dat je leven niet loopt zoals het hoort? Dat je jezelf een bepaalde rol hebt aangemeten die eigenlijk bij je past? Of heb je misschien hele ongegronde angsten voor iets of iemand? Dan zijn familieopstellingen in Den Haag misschien iets voor jou. Dit is een nog relatief nieuwe therapie die altijd in groepen wordt gegeven. Het idee er achter is dat je door een situatie na te bootsen door andere personen in de plaats te zetten van jouw familie of thuissituatie, er hele bijzondere dingen kunnen gebeuren. Het is op deze manier makkelijk om achter patronen te komen die je onbewust bij je draagt en bij problemen in de verhoudingen met jouw persoonlijke relaties te komen. Familieopstellingen in Den Haag kunnen bijvoorbeeld aantonen dat je een verstoorde relatie hebt met een van je ouders, en waar dat door komt. Misschien zijn er zaken die altijd onuitgesproken zijn gebleven, die tijdens zo’n opstellingen naar boven komen. Maar het kan ook zijn dat je tijdens zo’n opstelling merkt dat er iets niet klopt doordat jouw vader of moeder constant een slachtofferrol aanneemt en op de plek van het kind blijft staan. Als jij altijd voor je ouder hebt moeten zorgen in plaats van andersom kan dat je je hele leven lang blijven achtervolgen. met zo’n opstelling kun je er echter iets aan doen.

Familieopstellingen in Den Haag verhelderen

Jouw bewustzijn speelt een hele belangrijke rol in je dagelijks leven. Alles wat je in je hele leven hebt geleerd, gezien en gedaan zit nog in jou, en deze kennis gebruik je om nieuwe beslissingen te nemen. Als de verhoudingen binnen het gezin waar je opgroeide scheef waren dan heeft dat een groot effect op hoe je je nu voelt en de kansen die je ziet, soms zelfs het zelfvertrouwen dat je hebt. Familieopstellingen in Den Haag kunnen deze verhoudingen verhelderen en neutraliseren, doordat je tijdens zo’n opstelling iedere persoon in het gezin weer op de juiste plek kunt zetten. Dit effect werkt daarna door in je leven, en zelfs in die van de mensen die je hebt opgesteld, terwijl ze er niet eens bij waren!

Heel oude trauma’s en voel je vrijer

Met behulp van familieopstellingen in Den Haag kun je oude trauma’s helen en zelf transformeren tot de persoon die je werkelijk bent. Dit alles zonder de beperkingen van vroeger, dan de dingen die je geleerd hebt, de overtuigingen die je hebt opgedaan en de meningen van je ouders. Door jezelf daar los van te plaatsen zie je in dat alleen jij verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, en dat niemand je daarbij hoeft te helpen. Dit levert een ontzettend groot gevoel van vrijheid op, dat niemand je meer kan afpakken. Dus heb jij het gevoel dat je vastloopt in je leven en kun je de vinger maar niet leggen op de oorzaak? Probeer dan eens zo’n familie-opstelling in Den Haag, want daar komen vaak heel verrassende antwoorden uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *