Stalen deuren  

Stalen deuren

Ben je op zoek naar een stoere look voor bijvoorbeeld je woonkamer, kantoorruimte, vakantiewoning of buitenverblijf? Misschien ben je al bekend met de stijl van de industriële look? Je ziet dit al jaren bij allerlei verschillende soorten meubels en woonaccessoires; lampen, klokken, etc.  Nu kun je ook stalen deuren laten plaatsen. Je kunt dit zelf doen of laten doen door een timmerman bijvoorbeeld. Stalen deuren geven direct die look die jij graag aan je woning wil geven.


Zijn stalen deuren duurzaam?   

Je kunt je voorstellen dat staal maken heel veel energie kost. Minder dan hout wat normaal gebruikt als materiaal voor het maken van kozijnen en deuren. Staal heeft echter een groot voordeel: het gaat eeuwig mee. Met het juiste onderhoud kunnen stalen deuren voor altijd goed blijven. Ze trekken niet krom en de verf gaat er niet zo snel af. Door te kiezen voor stalen deuren bespaart je dit een hoop tijd.  Je hoeft je onderhoud niet te doen, je hoeft niet op zoek naar een schilder want je laat je stalen deuren lekker poeder coaten. Misschien heb je hier wel eens van gehoord? Wanneer je werkzaam bent binnen de industriële sector zal poeder coaten je vast en zeker bekend in de oren klinken. Wanneer je hier nog niet mee bekend bent, volgt er een korte uitleg. Poedercoat is een verflaagje wat aangebracht wordt op het staal. Deze verflaag in poedervorm wordt aangebracht door een verhittingsproces.


Stalen deuren ten opzichte van kunststof deuren

In tegenstelling tot houten deuren vragen kunststof deuren ook weinig onderhoud. Echter vinden veel mensen kunststof deuren niet zo mooi. Dit omdat kunststof deuren een vinyl laag bevatten wat er uit kan zien als en soort plastic. Bij stalen deuren is dit niet. Doordat een stalen deur gepoedercoated wordt, heb je bij stalen deuren geen plastic laagje. De verf die op de stalen deuren wordt aangebracht door middel van poeder coaten heeft nog een groot voordeel. Het is vrijwel kras en slijtvast. Zo kun je er zeker van zijn dat stalen deuren eeuwig mee gaan. Wanneer je graag een moderne look wil aan je woning, overkapping, kantoorruimte of winkelpand is het kiezen voor stalen deuren een goed idee. Door te kiezen voor stalen deuren geef jij jouw pand de uitstraling die je graag wilt bieden. Ook geeft een stalen deur een rustige uitstraling. Stalen deuren zijn zowel met als zonder glas verkrijgbaar. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor stalen deuren in je woonkamer, creëer je tevens een ruimtelijk beeld wanneer je kiest voor stalen deuren met glas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *